Groene stroomvoorziening voor onze kranen

Stravers Torenkranen heeft een milieubewuste oplossing gevonden voor alternatieve vormen van stroomvoorziening voor haar 120 torenkranen. Klanten kunnen voor de stroomvoorziening van onze kranen op hun project niet altijd optimaal bediend worden door nutsbedrijven. Vaak wordt er dan gekozen voor een dieselgenerator. Vanwege geluidsoverlast en uitstootnormen van gemeentes is deze oplossing echter steeds vaker onwenselijk. Dankzij onze samenwerking met F&L Powerrental, met wie wij bij toeval in contact zijn gekomen, kunnen wij nu een groene oplossing bieden aan onze klanten.

In juni 2020 zijn wij een eerste project aangegaan in Tiel waarbij we gebruik maken van een batterypack van F&L Powerrental. Het betreft hier de voeding van een Terex CTT 231 tonmeter kraan met een 45 kW hijslier. Dit project loopt perfect. De volgende klus is reeds in opdracht en zal eind november 2020 starten in Wageningen. Daar gaat het om een Terex CTT 561 tonmeter kraan met een hijslier van 94 kW. De uitdaging is hier groter omdat het totale aansluitvermogen dat gevraagd wordt 196 kVA bedraagt, terwijl het nutsbedrijf slechts 80 AMP voeding beschikbaar heeft voor de kraan. F&L Powerrental gaat hier een 100 kW batterypack inzetten, zodat we ook hier onze klant een probleem uit handen kunnen nemen.

Wij zien de inzet van de batterypacks van F&L Powerrental als een opmaat naar groene oplossingen binnen onze geheel elektrisch aangedreven verhuurvloot.

Geschreven op 9 november 2020